Sípályák Gyergyócsomafalván

 

Veresvirág Panzió és Sípálya

Két egymáshoz kapcsolódó, egymást kiegészítő sípályáról, illetve felvonóról van szó. Az alsó pálya és felvonó – amely a fekvési helyéről a Csata veszi pálya nevet kapta – 560 méter hosszú és ki van világítva (éjszakai sízésre is alkalmas).

Tengerszint felett 926-838 m magasan fekszik, szintkülönbség: 88 m, a lejtő 17 %-os. A felső pálya és felvonó – amelyet szintén a fekvési helyéről Veresvirág pályának is neveznek – 917 m hosszú, tengerszint felett 1129-931 m magasan fekszik, szintkülönbség: 198 m, a lejtő 22,96 %-os. A festői környezetben a panziót és a sípályát még kiegészíti egy szintén megvilágított szánkópálya. A felvonókat az Alpokban fekvő törpeállamban, Liechtensteinban vásároltuk.

A Veresvirág sípálya honlapja: http://veresviragpanzio.ro/MAGYAR/index.html

Snowpark

Amint neve is mutatja, nem csak egy egyszerű sípályáról beszélünk a Snowpark esetében. A pályák 2010-ben épültek és folyamatos bővítés és fejlesztés alatt állnak, minden hóimádó megtalálhatja a kedvére való szórakozást.

A lesikló pályákhoz való feljutást egy 680 méteres csákányos felvonó biztosítja, ami 1007 méterről indul és 1150 méter magasra visz fel. Jelenleg három lesiklási lehetőség van, egy 650 méteres piros jelzésű és egy 1100 méteres illetve egy 1400 méteres kék jelzésű pálya. A felvonó mellett található egy 60 méteres totyogó, ahol a kezdők barátkozhatnak a lesiklás örömeivel. A pályák szomszédságában található két túrapálya is a sífutás szerelmeseinek.

A Snowpark honlapja: http://www.snowparkciumani.ro/