Ősz

Természetjárás

Várköve, gyalogtúra, természetjárás

Tanösvényes kirándulások

Természeti túrák a Natura 2000 madárvédelmi területeken:

Gyergyócsomafalva területének 86%-át fedi le ez a típusú védelem, amely nem élőhelyeket, hanem fajokat véd. Ezeken a területeken sétálva különleges, védett madarakat figyelhetünk meg: fekete gólyát, harist, császármadarat, fehér nagykócsagot, békászó sast, szalakótát, fekete harkályt stb.

Gombászás, gyógynövénygyűjtés és gyümölcsszedés

az erdőkben, helyi szakértőkkel, nyáron és ősszel.

Mária út

Olyan zarándokút, mely a közép-európai népek Mária-tiszteletére épít, de egyben összekapcsolja a Mária-kegyhelyeket és az útvonal mentén lévő történelmi, kulturális értékeket, vallásra való tekintet nélkül. A Mária út összeköttetést teremt kelet-nyugat irányban az osztrák Máriazell, Budapest, Máriapócs, és Csíksomlyó között, valamint észak-dél irányban Czestochowa, Esztergom, Budapest és Medjugorje között. Az útvonal egy nagy keresztet rajzol ki Közép-Európa térképén, ezáltal kialakítva egy El Caminóhoz hasonló, helyi hagyományokra épülő zarándokútvonal-hálózatot. Ez az út mindenkihez szól, mindenkit meghív.

A hat Hargita megyét érintő útvonal közül kettő Csomafalván is áthalad. A helyi szállásadók szeretettel várnak minden zarándokot.

 

A Fenyőalja Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület

látványkonyhaként is működő egységében a lekvárok, szörpök, befőttek, savanyúságok és egyéb termékeik elkészítését nézhetik meg. 

 

Tájház meglatogatása

Nyitvatartás: 

H-CS: 08:00 - 16:00

P: 08:00 - 14:00

 

A tájház látogatása előre egyeztett telefonbeszélgetés alapján történik: 

0040-736-619-150